golfavonturen

Wat passie met je doet

Net in de auto viel me wat op, ik zat glimlachend achter het stuur. Waarom eigenlijk vroeg ik me af? Ik was onderweg van de golfclub naar huis en zat nog na te genieten. Mijn eerste competetieavond van het seizoen zat erop en ik had redelijk goed gespeeld. Is dat een reden om glimlachend in de auto te zitten?

Even doordenken liet me realiseren dat het niet alleen dit was waarom ik zat te genieten, want dat deed ik. Het gaat niet om deze avond en dit ene gezellig samenzijn. Het gaat om meer: passie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zwaar verslaafd raak aan het golfspelletje. Wat begon als een verplicht nummertje omdat manlief ging golfen, lijkt nu te escaleren in een ware verslaving!

Maar wat die verslaving nu veroorzaakt? Passie dus! Of is het omgekeerd? Misschien is er wel een oorzakelijk verband tussen die twee… Kortom, ik heb een passie waar ik flink aan verslaafd ben. Dit is een feit en de wetenschappelijke onderbouwing laat ik maar in het midden.

Uiteraard was ik nieuwsgierig waarom ik zo verslingerd ben op het spelletje. Ik ben van nature iemand die redelijk nuchter in het leven staat. Overdreven of uitbundige reacties zal je van mij niet zo snel krijgen. Ik stond in mijn tienerjaren niet schreeuwend voor een podium waar een of andere jongensband er poging tot zingen ondernam, ik sliep niet in een kamer behangen met foto’s en posters van acteurs en zangers en ik stond niet in de rij voor een handtekening van die ene beroemde figuur die in de buurt was. Waarom is het in dit geval anders? Ik denk dat het door die passie komt.

Passie doet dingen met je. Het zorgt voor een gelukkig gevoel, geeft je energie en laat je veel positiever naar het leven kijken. Zo werkt het elkaar ook in de hand. Als je ergens blij van wordt, dan reageer je veel positiever. Je kijk verandert, negativiteit krijgt minder vat op je en je blijft minder bij de pakken zitten. Hierdoor krijg je meer energie, sta je open voor nieuwe ideeën en ga je als een Duracell-konijn stuiterend door het leven. Vaak initieer je ook nieuwe bezigheden, waardoor je nog meer energie krijgt. Het enige nadeel is dat je wat krap in de tijd komt te zitten, maar ja dat is dan zo… 

Op twitter verwoordde @debbiebeen het zeer treffend: ‘mijn ambitie is sterven van uitputting, niet van verveling’. Laat ik het hier maar bij houden, ik ga verder met mijn uitputtingsslag die passie heet…

Een gedachte over “Wat passie met je doet”

  1. Deze blog is enkele weken geleden geschreven, maar wegens omstandigheden pas vandaag geplaatst. De laatste regel is daarom extra toegevoegd. Deze tweet verscheen afgelopen week in mijn tijdlijn en paste m.i. goed bij het onderwerp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s