marketing communicatie

Jong geleerd, oud gedaan – een superpromoter aan het werk

Superpromoter. Jong Geleerd, Oud Gedaan. Project ‘Me, my Clarks and I’

Tijdens een brainstorm met een collega over de profilering van ons bureau bij een brancheorganisatie dwaalde het gesprek op een gegeven moment af. Van de profilering, tot het samenvoegen van diverse vermeldingen over het maken van foto’s van projecten kwamen we uit bij een blog over een van onze projecten. Een hele eer vonden wij het en dat hebben we ook laten weten aan de betreffende blogger!

Dit blog liet ons echter weer afdwalen naar een project van de vriend van haar dochter. Hij, David, is een enorme fan van het schoenenmerk Clarks en hij uit dit in de vorm van een fotoproject. Het project heet ‘Me, my Clarks and I’ en loopt 365 dagen. Hierin laat hij op een creatieve manier zien wat hij en zijn Clarks dagelijks beleven. De foto’s krijgen meestal een titel en een stukje tekst over die dag. Ik was aangenaam verrast door de mooie composities, soms heel kunstzinnige foto’s en de variëteit aan mogelijkheden om schoenen te fotograferen.

Dat ik niet de enige ben die het een schitterend project vind, blijkt uit de vele reacties die er bij de foto’s staan. Reacties variërend van ‘Een sublieme plaat’ via ‘This is fantastic, great location.’ tot ‘Stunning composition, with these fabulous tones. Congrats! on Explore.’ laten zien dat zijn foto’s in de smaak vallen. David zal ongetwijfeld heel erg vereerd zijn met de complimenten en de aandacht van andere Flickr-gebruikers, maar wat voor hem waarschijnlijk het neusje van de zalm is, is dat hij door het schoenenmerk gevraagd is om te fotograferen op een beurs waar zij staan.

Kortom, Clarks speelt perfect in op het enthousiasme en de creativiteit van een 17-jarige jongen, het verstevigt zijn positie in de evoked set bij David en zorgt ervoor dat de betrokkenheid van hun klanten groot blijft. In mijn ogen een hele mooie vorm van actief social media beleid, het betrekken en horen van superpromoters en bouwen aan brand experience (zeker ook door David).

David, succes met je project en ik ben benieuwd naar de overige avonturen van jou en je Clarks!

De foto bij dit bericht is ontleend aan de flickr-site en blog van David, voor meer foto’s kan je daar terecht. http://www.flickr.com/photos/davidvandartel/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s