opinie

Jaloezie typisch vrouwelijk? Echt niet!

Al maanden erger ik me aan de commentaren van vele voetbalexperts. En niet om hun kennis over het voetbal, nee om hun jaloezie jegens een aantal goed uitziende voetballers. Analyses van EK-wedstrijden van Portugal gingen niet alleen over het voetbal, het was een unicum als er geen opmerkingen gemaakt werden over het uiterlijk van Cristiano Ronaldo. Radiopresentatoren staken de draak met zijn uiterlijk, vele gephotoshopte foto’s passeerden de revue op twitter en facebook en roddelbladen pikten gretig een graantje mee. Opvallend (of net niet) was dat het allemaal opmerkingen en grappen betrof gemaakt door mannen. Is het jaloezie? Op het uiterlijk? Op de voetballende capaciteiten? Ik wist het toen niet, maar het is wel frappant dat dit gedrag zich nu ook weer doorzet op de Nederlandse voetbalvelden.

Sinds de komst van Graziano Pellè naar Feyenoord gaat hij geregeld over de tong bij diezelfde voetbalexperts en radiopresentatoren. Eerst gingen de opmerkingen over zijn verleden als vrouwenversierder en zijn gebrek aan toewijding aan het voetbal, later over zijn achterblijvende scorende vermogen – net datgene waarvoor hij naar Feyenoord is gehaald. Een verdwaalde column van sportcolumnist Sjoerd Mossou ging al over de combinatie van zijn uiterlijk en zijn scorende vermogen. Sinds dit weekend gaan de opmerkingen hier niet meer over, maar over zijn looks. ‘Pellè is eigenlijk te mooi voor Feyenoord’ stelde het AD in de editie van dinsdag 31 oktober jl., op Radio Veronica werd maandagochtend de spot gedreven met zijn antwoord op de vraag waarom hij na de gelijkmaker tegen Ajax zijn shirt uittrok ‘Ik wil meer vrouwelijke fans in het stadion’. Ook de mannen in mijn omgeving reageerden hier voornamelijk afgunstig op. Uitspraken zoals ‘wat een arrogante gast’, ‘je kan wel horen dat het een Italiaan is’, ‘zo, hij is wel heel erg trots op zijn lichaam’ waren niet van de lucht. En waarom? Omdat iemand er goed uitziet en voetballend vermogen heeft?

Inmiddels heb ik mijn mening gevormd: het is gewoon platvloerse jaloezie… omdat zij dat strakke lijf niet hebben en omdat hun partner nu plots wel voetbal kijkt. Wat is hier erg aan? Mannen zien vrouwen al jaren als lustobject getuige de vele bladen en websites à al panorama, playboy e.d. Het succes van ’50 tinten grijs’ liet menig man al de wenkbrauwen fronsen en de aandacht voor Ronaldo en Pellè doet hen beseffen dat vrouwen ook naar mannen kunnen kijken als lustobject.

Dus mannen, wat is hier erg aan? Je kan nu ongestoord voetbal kijken op zondagavond, je partner kijkt zelfs gezellig mee! Dus, doe jezelf een plezier en schaf die seizoenkaart van Feyenoord aan voor jezelf en je partner. Garantie voor een gezellig voetbalweekend!

Oh ja, en ik ben overtuigd… jaloezie is echt geen vrouwending! Mannen kunnen er ook wat van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s