boeken

Het Gouden Licht. Santa Montefiore.

20140519-140419.jpg
Het Gouden Licht. Santa Montefiore.

Een boek van Santa Montefiore en je bent verkocht! Mits je van het genre houdt, uiteraard! Het gouden licht is een van die romans waarbij Santa Montefiore de gevoelige snaar bij je raakt, van de eerste tot de laatste pagina. Je wil maar een ding tijdens het lezen: ongestoord doorlezen (en een pakje zakdoeken)!

De schrijfstijl van Santa Montefiore is simpel en beeldend. Tijdens het lezen waan je je midden in het verhaal. Levensechte beelden komen voorbij, je voelt de warmte in het verhaal en ervaart het verdriet van de personages. Knap geschreven!

In Het Gouden Licht beschrijft Santa Montefiore een paar dagen uit het leven van een echtpaar dat moet leven met het verlies van hun enige kind, Jack. De levenslust is verdwenen, de onderlinge liefde heeft een flinke knauw opgelopen. Beide ouders verwerken het verlies op een eigen manier, helaas in hun geval staan deze manieren mijlenver van elkaar af. Tot een neefje komt logeren. Zijn ontwapenende gedrag doet hen beide beseffen dat het niet verder kan op deze manier. Ze leren het verdriet verwerken en opnieuw te kijken naar de wereld om hen heen. De confrontatie is hard, maar zeker de moeite waard.

Ga zitten, zorg dat je de tijd hebt (niet heel veel, het boek is slechts 128 pagina’s dik) en hou een pakje zakdoeken bij de hand. Je krijgt er geen spijt van!

Citaat: ‘Zijn vader bezat een rotsvast geloof in het leven na de dood. Robert was minder overtuigd, al zou hij niets liever willen dan dat hij er ook in kon geloven.’

Samenvatting (aldus de achterflap):
Celeste rouwt om de tragische dood van haar zoontje Jack. Als ze hoort dat haar neefje Bruno bij haar komt logeren, betwijfelt ze of ze het wel kan verdragen om weer een kind om zich heen te hebben. Maar als Bruno er eenmaal is, kan ze niet anders dan haar best voor hem doen. Ze wil dat hij zich welkom en geliefd voelt, ondanks haar eigen pijn. En wonderlijk genoeg lijkt de jongen meer te weten over Jack dan mogelijk is…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s