boeken

Meester! Frank McCourt.

20140519-132545.jpg
Meester! Frank McCourt.

Goede recensies. Lovende woorden. Literaire prijzen voor de auteur, waaronder de Pulitzer Prize. Alle elementen voor een goed boek zijn aanwezig. Dacht ik…

Helaas kwam ik bedrogen uit. Niet omdat het geen goed boek is. Maar vooral omdat het niet mijn stijl is. Veel langdradige zinnen, continu wisselen tussen verleden en heden, zichzelf regelmatig neerhalend en beschouwen als het laagste der maatschappij. In herhaling vallen. En, naar mijn gevoel, niet to the point komen. Het gevolg? Ik heb het boek niet uitgelezen en dat komt niet vaak voor.

Samenvatting (aldus de achterflap):
De boeken van Frank McCourt worden wereldwijd door miljoenen mensen gelezen. In Meester! vertelt McCourt zijn spannendste verhaal tot nu toe: hoe hij schrijver werd. Het is een eerbetoon aan de grote passie van zijn leven, lesgeven. Door zijn onconventionele methodes in de klas en zijn spannendste en memorabele verhalen weet McCourt de aandacht en sympathie van studenten vast te houden. Met charme, humor, oneerbiedigheid en doelgerichtheid beschrijft hij zijn eigen groei – als leraar, als verhalenverteller en, uiteindelijk, als schrijver.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s