boeken

De Bed & Breakfast in Rose Harbor. Debbie Macomber.

Tijdens het doen van mijn dagelijkse boodschappen zag ik De Bed & Breakfast in Rose Harbor van Debbie Macomber in de schappen liggen. Puur afgaande op de omslag en de titel zou ik het niet zo snel gekocht hebben, maar de aantrekkelijke prijs en het feit dat ik door mijn ongelezen boeken heen was, deden me het boek toch kopen. Ik had zelf nog nooit van Debbie Macomber gehoord. Ik had dus totaal geen verwachtingen van het boek en beschouwde het als een lekkere doorlezer tijdens de warme dagen.

En dat doorlezen dat lukte aardig! De Bed & Breakfast in Rose Harbor las heel erg snel weg, ideaal voor een warme zomeravond in de tuin of tijdens een dagje luieren aan het zwembad op vakantie.

Jo Marie Rose vond na jaren als vrijgezel door het leven te gaan eindelijk de liefde van haar leven. Enkele maanden na hun huwelijk komt hij echter om het leven tijdens een helikoptercrash in Afghanistan, hij diende in het Amerikaanse leger. Zijn dood en het bijhorende rouwproces doet haar besluiten dat ze het leven niet meer op dezelfde manier meer wil leven. Ze gooit het roer om en koopt een bed & breakfast. Ze laat haar vertrouwde leven achter en gaat vol goede moed dit nieuwe leven aan.

In De Bed & Breakfast in Rose Harbor lopen de levens van de hoofdpersonages, Jo Marie Rose en haar eerste twee gasten Joshua en Abby, parallel aan mekaar. Het enige wat ze gemeen hebben is hun verblijf in de Rose Harbor Inn en het ‘rugzakje’ dat ze meenemen. Jo Marie ontvangt haar gasten heel gastvrij, maar geeft hen de ruimte die ze nodig hebben. In de paar dagen dat zij bij haar verblijven ziet ze hen veranderen. Hierdoor beseft ze dat mensen een plek nodig hebben om naartoe te gaan om zich te bezinnen en hun rugzakje kwijt te raken en dat is net wat ze met Rose Harbor Inn voor ogen heeft….

Zoals ik al aangaf leest het boek makkelijk weg. Gaandeweg het verhaal leer je de personages en hun achtergronden kennen, toch mis ik wat diepgang. Het boek blijft op alle fronten oppervlakkig: de personages, de verhaallijn, enkele gebeurtenissen. Desalniettemin heb ik het met een heerlijk gevoel gelezen en zal ik het zeker aanraden als tussendoortje.

Citaat: Dankzij Paul woonde ik nu in Cedar Cove. De eerste twee gasten in mijn b&b hadden een rugzakje bij zich gehad en nu had hij ook deze hond op mijn pad gebracht. En niet zo maar een hond, maar een hond die ook geleden had. Ik had mijn besluit genomen.

De Bed & Breakfast in Rose Harbor. Debbie Macomber
De Bed & Breakfast in Rose Harbor. Debbie Macomber

Samenvatting: Jo Marie Rose heeft haar man verloren. Op zoek naar rust en de mogelijkheid van een nieuwe start, vestigt ze zich in het kleine kustplaatsje Cedar Cove. Maar hoe begin je opnieuw na een gelukkig leven samen? Als Jo Marie een kleine bed & breakfast te koop ziet staan, beseft ze dat dit haar kans is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s