opinie

Secret eaters…. een half jaar later

In juni konden jullie reeds lezen dat ik mijn eetgewoontes drastisch ging aanpakken. De eerste maand ging het super en dat heb ik jullie dan ook laten weten. Maar hoe gaat het nu? Een half jaar later? Gaat het nog steeds zo goed of ben ik weer hervallen in mijn ‘oude’ patroon?

Gelukkig kan ik op die laatste vraag nog steeds antwoorden: het gaat nog steeds zo goed! Ik snaai nog steeds niet zoals ik vroeger deed én, wat nog belangrijker is, ik hoef geen calorieën meer te tellen. Ik weet dus wat ik eet en hoe de balans is. Ik ben ook de nodige kilo’s kwijt en dat was een mooie tweede bijkomstigheid (de teller van de weegschaal staat nu op 14 kilo lichter).

Helaas voor mij kreeg ik begin oktober te horen dat ik enkele voedselintoleranties heb. Dat wil zeggen dat ik geen allergische reacties krijg op voedsel, maar dat mijn lichaam het moeilijker verteert en afvoert. Met als gevolg klachten op langere termijn. Door deze constatering heb ik mijn eetpatroon nogmaals moeten aanpassen, waardoor ik in de beginweken heel erg zoekende was. Wat mag ik wel, wat mag ik niet. Je komt er dan wel achter dat in de dagelijkse producten veel ingrediënten zitten die je niet verwacht. De commercial van Zonnatura (wat is er met ons voedsel gebeurd) speelt regelmatig door mijn hoofd als ik weer een samengestelde ingrediëntenlijst zie van gemodificeerd zetmeel, glucose en E-nummers! Inmiddels ben ik ook aan dat eetpatroon gewend geraakt en gaat het soepel. Ik zondig af en toe en merk dat mijn lichaam daar beter op reageert dan voorheen.

Mijn overall-conclusie is dan ook: verandering van eetpatroon is niet gemakkelijk, maar zeker aan te leren! Snaaien heb je jezelf ook aangeleerd, net als teveel eten. Dus neem de stap en ga gezonder eten. Je merkt de veranderingen snel genoeg, ook aan de mensen in je omgeving (ik heb de laatste maanden regelmatig complimentjes gekregen).

(ps: voor diegenen die meer willen weten over voedselintoleranties, laat een bericht achter of kom binnenkort terug, een van mijn volgende blogs gaat daarover!)

3 gedachten over “Secret eaters…. een half jaar later”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s