boeken

Radslag. Jennifer duBois

Radslag. Jennifer duBoisVia (toen nog) Uitgeverij Artemis & co (nu Ambo|Anthos) kreeg ik een recensie-exemplaar van Radslag geschreven door Jennifer duBois opgestuurd. Het werd dan ook weer tijd om lekker op de bank te kruipen met een kop thee en de wereld om mij heen te vergeten! 

Radslag vertelt het verhaal van Lily Hayes die voor haar studie naar Buenos Aires vertrekt. Een gastgezin verstrekt haar en een andere studente, Katy, een verblijfplaats voor het semester. Al snel blijkt dat beide studenten dag en nacht van elkaar verschillen en dat leidt tot de nodige discussie in het gezin. Na enkele weken wordt Katy vermoord in het huis terwijl de gastouders weg zijn. Lily is al snel de hoofdverdachte in de moordzaak. Gedurende het verhaal ontdek je steeds meer hoe de relatie van Lily met haar medestudente is, hoe ze het leven in Buenos Aires ervaart en wat er nu die bewuste nacht gebeurd is. Helaas is het voor de lezer onmogelijk om echt de vinger aan de pols te krijgen wie nu de echte moordenaar van Katy is en welke rol Lily daar in speelt.

Ik heb het boek van A tot Z vol spanning en ongeloof gelezen. Wat is nu waar en wat is speculatie? Het verhaal is gebaseerd op de zaak van Amanda Knox, de Amerikaanse uitwisselingsstudente die in Italië vier jaar heeft vastgezeten voor de moord op haar kamergenote Meredith Kercher. Wie toen de pers heeft gevolgd en weet wat er ongeveer speelde trekt continu de parallel met deze zaak. Je krijgt begrip voor Amanda Knox, maar twijfelt toch over haar onschuld. Hou je van een beetje spanning en het nodige speurwerk dan is dit een echte must-read! Uitgeverij Ambo|Anthos, hartelijk dank voor de toezending van het exemplaar!

Citaat: ‘Ik weet het niet, Lily.’ Katy blies tegen haar pony; ze leek op een dier dat zijn stekels opzette. ‘En als hij het nou wel meende?’

Samenvatting (achterkant boek): Lily Hayes vertrekt naar Buenos Aires om daar een half jaar te studeren. Bij aankomst is ze meteen gefascineerd door alles wat ze ziet. Haar kamergenote Katy is een beetje saai, maar Lily is niet naar Buenos Aires gekomen om met andere Amerikanen vrienden te worden. Vijf weken later is Katy op gruwelijke wijze vermoord in hun huis en Lily is de hoofdverdachte. Haar vader komt direct over, overtuigd van haar onschuld, maar naarmate de zaak vordert, duiken er misleiding, geheimen en verdacht DNA op. Wie is Lily Hayes eigenlijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s