opinie

Van Secret Eater naar support met Lumen

Ergens in 2014 (zo lang gelden alweer!) schreef ik een paar blogs over Secret Eaters en voedselintoleranties. Ik had jullie een update beloofd, maar door te weinig tijd is dat er niet van gekomen. Daarom een kleine update met vooral een verwijzing naar mijn andere site waar twee blogs zijn geschreven over gezonde voeding en vooral een gezonde stofwisseling. En wat voor invloed dat heeft op je gewicht.

Eens een secret eater…

Nadat ik ontdekte – of eerder gezegd me realiseerde – dat ik toch wel een secret eater was, ging het een lange tijd goed. Het snaaien was ik redelijk afgeleerd. Het op mijn voeding letten door mijn voedselintoleranties gaat inmiddels vanzelf. Ik weet wat ik mag eten en wat ik beter niet kan eten. En soms maak ik een uitzondering, maar dat kan prima. Dat is namelijk het grote verschil tussen een intolerantie en een allergie. Geen acute reactie en pas problemen bij langdurige inname.

Ieder pondje gaat door het mondje

De eerste jaren bleef ik redelijk op gewicht. Een kilootje minder, een kilootje meer. Helaas merkte ik dat het sinds juli 2018 de verkeerde kant op ging. Dit viel samen met een hectische periode op privé-gebied. De stress en de onregelmatige dagen zorgden ervoor dat ik toch maar weer teruggreep op makkelijk eten in plaats van na te denken over goed eten. Makkelijk eten hoeft namelijk niet slecht te zijn. Maar ik had de puf niet om er wat aan te doen.

Gezonde, makkelijke en lekkere lunch!

Knop om!

Tot januari dit jaar. Toen keerde de rust weer in de tent. Zo ongeveer dan. En besloot ik weer beter op te letten. Helaas waren er weer wat kilootjes bijgekomen, gelukkig niet zoveel als wat ik in 2014/2015 kwijt was geraakt. Door weer te stoppen met snaaien en door mijn (foute) koolhydraten onder de loep te nemen, ging het langzaam weer de goede kant op. Ik heb namelijk een grote verslaving: de foute koolhydraten. Zowel de witte (suikers) als de beige (rijst, pasta’s, aardappelen) zijn mijn zwak. Door beide te reduceren (let op verminderen, niet schrappen) voelde ik me beter en verloor ik de eerste kilo’s.

En nu weer volhouden!

We zijn nu zeven maanden verder en de benodigde kilo’s waren er in mei zo ongeveer al af. Belangrijk is om het vol te houden. En daar krijg ik steun bij uit onverwachte hulp. De Lumen. Een apparaatje dat op basis van je CO2 uitstoot je stofwisseling analyseert. En op basis daarvan een voedingsadvies afgeeft. Het belangrijkste doel hierbij is je stofwisseling flexibel te houden. Of je iets doet met advies, bepaal je zelf. Maar waarom zou je dan het apparaatje gebruiken als je er niets mee gaat doen?

Mooie resultaten

Voor de sceptici… mijn man gebruikt Lumen al sinds februari dit jaar om gewicht te verliezen. Hij had last van overgewicht (bmi van meer dan 30) en is inmiddels 25 kg kwijt (bmi van 23). Zijn dieet ging niet ten koste van zijn sportieve prestaties. Hij loopt gemiddeld drie tot vier keer per week de 10 km hard. En hij voelt zich fit en energiek.

Meer weten?

Wil je meer weten over Lumen? En hoe het werkt? Lees dan de twee blogs die mijn man en ik geschreven hebben op onze andere website.

Lumen – werken aan je stofwisseling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s