golfavonturen

De ultieme relatietest

Ooit afgevraagd hoe sterk je relatie is? En op zoek naar enkele effectieve tests zonder de ‘temptation island’-tour op te gaan? Speciaal voor jullie heb ik een inventarisatie gemaakt van 5 pittige uitdagingen die je relatie flink op de proef kunnen stellen

Proef 1
Ga op vakantie met z’n tweetjes en je schoonfamilie in één tent tijdens een typische Nederlandse zomer (lees veeeeeel regen). Uiteraard is er in de omgeving niet veel te doen en ben je aangewezen op een flink aantal uren rummikub…

Proef 2
Trouw én verhuis in dezelfde maand, uiteraard met het nodige klus-, schilder- en behangwerk.

Nog steeds gelukkig samen? Dan gaan we door naar proef 3.

Proef 3
Begin aan een deeltijd HBO-studie. Eentje die heel erg praktijkgericht is en die aanvankelijk nog niet aansluit op je fulltime (!) baan. Een avond in de week les, gevolgd door een aantal avonden zelfstudie en de nodige afspraken met je medestudenten voor die o-zo-leuke groepsopdrachten hebben zo een aanslag op je sociale leven dat niet alleen je relatie flinke klappen krijgt, maar ook het contact met vrienden en familie.

Proef 4
Nu je toch bezig bent aan die vierjarige deeltijdstudie naast je fulltime baan is het handig om ook nog een verbouwing te plannen. Dat had je immers nog niet gedaan tijdens je verhuizing in diezelfde maand van je bruiloft. Een nieuwe keuken, een muurtje eruit, vervangen van de voordeur, achterdeur enkele raamkozijnen, een nieuwe vloer nu we toch bezig zijn en oh ja, toch nog even die studeerkamer aanpakken. Studeert toch iets fijner, niet?

Een flink aantal stelletjes redt dit stadium niet. Halverwege de studie en/of verbouwing is hun relatie gesneuveld. Ben jij toch zover gekomen en wil je de laatste ultieme test ondergaan? Maak je borst maar nat en ruim ca 2 jaar tijd in… voor jou en je partner!

Proef 5
De ultieme test der testen is nu aan de beurt. Schrijf jullie samen in voor een GVB-cursus. Yep, je leest het goed: een cursus ter behalen van het GolfVaardigheidsBewijs. Ga samen trainen en volg samen de lessen. Sta minimaal 1x in de week op de driving range en de puttinggreen. Na het behalen van jullie GVB werken jullie samen naar een handicap toe. Word lid van een golfclub en doe mee met diverse wedstrijden op de club. Is die handicap binnen, zoek dan een competitievorm uit binnen het aanbod van je club waar je samen aan deel kan nemen. Zorg ervoor dat de concurrentiestrijd tussen jou en je partner lekker fel wordt. Laat je medecompetitoren de boel nog een beetje opstoken en de toon is gezet. Al deze elementen samen dienen maar één doel: jullie gaan samen de partnerwedstrijd spelen. Jullie vormen een team dat het opneemt tegen alle andere deelnemende koppels. Inzet van deze wedstrijd is een grote beker (met de naam van de winnaars erop) op een prominente plaats in het clubhuis. Neem maar van mij aan dat dit vuurwerk geeft! In het meest gunstige geval winnen jullie de beker en zijn de stress en pittige discussies de brandstof en het vervoermiddel geweest voor het bereiken van jullie bestemming: de beker in het clubhuis. In het slechtste geval… ja, misschien handig om een mediator op te zoeken.

Doorstaan jullie bovenstaande testen met glans? Gefeliciteerd, het zit wel goed tussen jullie (mits jullie de spelregels gevolgd hebben)!

PS: bovenstaande test is ontwikkeld op basis van persoonlijke ervaringen en ervaringen van vrienden en kennissen. Heb je er zelf nog een of meerdere aan toe te voegen, plaats deze dan in de comments bij dit stukje. Liefhebbers kunnen er dan gebruik van maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s