golfavonturen

Wie het kleine niet eert…. Aruba Golf Club

Bij het boeken van onze reis naar Aruba eerst wat onderzoek gedaan. Welke golfbanen zijn er, welke moet je gespeeld hebben, welke niet enz. Bij dit onderzoek ook terecht gekomen bij Aruba Golf, verschillende meningen en verschillende adviezen… Volgens de een een ‘once in a lifetime experience’ volgens de ander een absolute no-go.

Eigenwijs als ik ben dus toch op zoek gegaan naar die ‘once in a lifetime experience’ en met succes!

Aruba Golf is de oudste golfbaan van Aruba, gesitueerd vlakbij de oude, niet meer actieve raffinaderij. In hoogtij dagen ging het super. Tot de raffinaderij de deuren sloot en kort daarna de waterpomp het begaf. De golfbaan had niet het geld om de waterpomp (noodzakelijk voor het besproeien van de baan) te herstellen en sinds die tijd ging het bergaf. Er is geen sprietje gras te vinden op de fairways, afslagplaatsen of greens. Volgens de manager is het er wel, maar is het in een diepe winterslaap… ik heb daar mijn twijfels bij.

Het clubhuis kan een likje verf gebruiken en vooral een flinke schoonmaakbeurt, toch ziet het er nostalgisch uit en voel je je welkom. Het parkeerterrein ziet er verlaten uit, net als de golfbaan zelf.

De afslagplaatsen zijn voorzien van rubberen matten, de fairways zijn zand en stenen, de rough bestaat uit cactussen en rotsen en de greens zijn een mengsel van zand en olie. Alles behalve een normale golfbaan dus. En dat kregen we ook te horen toen we ons bij de manager/caddiemaster/barman hadden gemeld.

Het zal je niet verbazen dat we de enige op de golfbaan waren, met uitzondering van een grote groep geiten en wat ezels die het terrein gretig onderhielden. Er werd gewaarschuwd voor ratelslangen, wij hebben ze niet gezien of gehoord.

Net als op het hele eiland waait het hier constant. En dat zorgt voor de nodige verkoeling. Zonder de wind is het niet uit te houden. Heeft het invloed op je spel? Hmmm niet echt, het matje dat je mee kan krijgen echter wel. Je bal ligt daardoor nl iets hoger dan je op een normale fairway hebt. De bal spelen zonder matje laat je wel uit je hoofd, je beschadigt je clubs compleet.

Ik heb de hele ronde met een brede glimlach rondgelopen, maar ook met een gevoel van ‘dit kan niet waar zijn’. Laat het voor ons een les zijn: ‘wees blij met je homecourse, ook al ligt de baan er niet altijd top bij’!

En ben je op Aruba, vereer deze baan met een bezoekje. De mensen hebben het nodig en jij maakt van je vakantie een onvergetelijk event!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s